Aan- verkoopkeuringen / Tecnical Durability Dilligence

Waarom een Bouwtechnische Keuring of Durability Dilligence rapport?

Nog al te vaak wordt vastgoed gekocht zonder een deskundige beoordeling van de bouw- en installatietechnische toestand. De aandacht richt zich in eerste instantie veelal op de prijs, het uiterlijk en de indeling. Ook de aanwezigheid van scholen en winkels in de buurt, de woonomgeving en parkeergelegenheid zijn factoren die zwaar wegen.

Toch is het verstandig om de bouwkundige staat grondig te laten bekijken, en daarvoor specialistische kennis ‘in huis’ te halen. FD advies biedt zekerheid over de bouwkundige en installatietechnische kwaliteit van het beoogde object. Een deskundig oordeel, vervat in een uitgebreide rapportage, kan veel kosten besparen en teleurstelling voorkomen. De verkoper is immers maar beperkt aan te spreken op achteraf ontdekte mankementen.

Werkwijze.

De bouwtechnische Keuring geeft voor relatief lage kosten een nauwkeurig inzicht over de benodigde financiële middelen voor technisch onderhoud van de woning, vanaf de kruipruimte tot het dak. Bovendien omvat het rapport van FD advies een begroting van eventuele (extra) kosten voor zowel esthetisch als technisch herstel.

De berekening laat de keus open voor een snelle aanpak, of spreiding over een langere termijn. Uitsluitend met actuele, gedegen en betrouwbare informatie is het verantwoord om stappen te ondernemen. Zowel de directe kosten als de gemiddelde onderhoudskosten per jaar zijn zichtbaar, voor een periode van 10 jaar!

Het taxatierapport voor hypotheekverstrekking dient voornamelijk om te beoordelen of het onderpand een voldoende waarborg biedt voor de benodigde geldsom. Een dergelijk rapport beperkt zich tot het uiterlijk van de woning, de ligging en de kwaliteit van keuken en sanitair. Het is geen onderzoek naar verborgen gebreken.

Een Aan- en Verkoopkeuring is tevens nuttig bij de aan- of verkoop zonder makelaar. Het geeft vertrouwen en inzicht bij aspirant kopers.

Kwaliteit.

Onze opdrachtgevers, onder andere vele makelaars, kennen de kwaliteit van onze Bouwtechnische Keuringen.

FD advies levert een uitgebreide rapportage met een gedegen (financiële) onderbouwing, dus niet uitsluitend het invullen van een ”kruisjeslijst”.